Projekat

Integraciona kuća „Pedro Arrupe“
  • Preostalo vreme:0 dana
  • Donatori:1
  • Br. korisnika programa:1700+
Lokacija:Beograd
Projekat obuhvata objekta za smeštaj do 20 osoba na ograničeno vreme. Fokus je na maloletnicima bez pratnje i razdvojenoj deci do 14 godina starosti stavljenih pod privremeno starateljstvo gradskog Centra za socijalni rad.
Prikupljeno: 765,000€
Cilj: 1,200,000€

PEDRO ARRUPE Inetegraciona kuća

Integraciona kuća za ugrožene kategorije izbeglica

Uspostavljena kuća za ugrožene kategorije izbeglica, za koje postoji identifikovana potreba njihovog sklanjanja iz velikih grupa. Reč je o objektu za smeštaj do 20 osoba na ograničeno vreme. Fokus je stavljen na maloletnike bez pratnje i razdvojenoj deci do 14 godina starosti.

Korisnicima kuće će u okviru njihovih sposobnosti dodeljeni su različiti zadaci, kako bi se osiguralo neometano odvijanje života unutra ove male zajednice. Kuća nudi siguran prostor za navedenu kategoriju. Osim osnovnih potreba kao što su smeštaj, hrana, odeća i medicinska zaštita, organizovane su i zajedničke aktivnosti kao i individualna psihološka podrška od strane osoblja JRS i partnerskih organizacija. Pravni savet o pitanjima azila i ličnim pravnim pitanjima pruža im pravnik.

Kako bi što je moguće kvalitetnije ispunili svakodnevnicu naših korisnika, u sklopu kuće organizovan je niz edukativno-kreativnih aktivnosti, izleta, poseta kulturno-istorijskim spomenicima i sl. Veoma je bitno da se za njih obezbede uslovi za nastavak redovnog školovanja, s obzirom na njihov uzrast i vreme koje sada provode na teritoriji naše zemlje. Stoga, pored aktivnosti na neformalnoj osnovnoj edukaciji, učenju jezika i sl. aktivno se uključuju u proces iznalaženje rešenja za uključenje navedene kategorije izbeglica u sistem redovnog obrazovanja s kojim će sutra biti u mogućnosti da nastave školovanje, bez obzira gde otišli iz naše zemlje, ili pak odlučili da ostanu ovde.

Dana sigurnog smeštaja dece
>
1460
Deca korisnici kuće
>
100
Obroci i užine
>
50000
Medicinska podrška
>
230
Ekskurzija i druženja
>
200
Dana školovanja i podrške učenju
>
1000

 

REALIZOVANOST PROJEKTA