Priča o spajanju porodice

Kada se na putu rastao sa roditeljima, dečak je nastavio dalje, a njegovi roditelji su ostali na mestu gde su se rastali. Dečak je potom stigao u Srbiju, a njegova [...]

Jedan od slučajeva spajanja porodice u kom smo učestvovali je slučaj maloletnog K.K. koji je u Integracionu kuću primljen pre dve godine. Tokom boravka u Integracionoj kući uključen je u sve aktivnosti i upisan je u osnovnu, a kasnije i srednju školu.

Kada se na putu rastao sa roditeljima, dečak je nastavio dalje, a njegovi roditelji su ostali na mestu gde su se rastali. Dečak je potom stigao u Srbiju, a njegova majke je kasnije u Holandiji zatražila azil, a nakon toga i spajanje porodice. Tokom boravka u Integracionoj kući korisnik je uključen u školski sistem i pokazao se kao veoma druželjubiv i komunikativan. Ostvario je prijateljske odnose sa decom iz lokalne zajednice i bio lepo prihvaćen u društvu. Nakon završene procedure spajanja porodice koja je trajala više godina, u pratnji stručnih radnika je odveden do ambasade po svoja putna dokumenta, nakon čega je kroz nekoliko dana sa aerodroma odleteo u Holandiju kod svoje majke.

Rastanci sa decom uvek su manje bolni kada znamo da su tamo gde i treba da budu- u sigurnim rukama, a to je svakako kraj svojih roditelja. Ali, kako je poznato da život često piše romane, tako su se nekoliko meseci kasnije naši putevi ponovo ukrstili kada je naša socijalna radnica otputovala u Holandiju na seminar. Naš nekadašnji korisnik je izrazio želju da svojoj majci predstavi jednu od osoba koja je o njemu brinula sve vreme i aktivno učestvovala u svim njegovim aktivnostima, a posebno tokom postupka spajanja porodice. Majka je sa zadovoljstvom prihvatila da se posle toliko godina lično sretne sa našom koleginicom i zahvali joj što smo se brinuli o njenom sinu dok su bili razdvojeni. Sastali su se u gradu u kom je korisnik bio smešten sa svojom porodicom i otišli u restoran gde su jedni drugima prepričali kako su se osećali sve to vreme dok su bili razdvojeni.

Susret je bio veoma dirljiv i emotivan, ali svakako posle istog u ovakvim okolnostima stručni tim je ponosan što radi u najboljem interesu dece.

Dragi čitaoče, vaša podrška je ključna za naše aktivnosti na pomoći izbeglicama. Uz vaše velikodušne donacije, možemo da nastavimo našu misiju da ponovo ujedinimo porodice i obezbedimo brigu o deci u nevolji. Razmislite o tome da već danas doprinesete da nam pomognete da doživimo nove dirljivije priče o ponovnom spajanju porodice. Zajedno možemo da promenimo živote ove dece.

Ostavite komentar

Please enter your name.
Unesite komentar