Prva godišnjica integracione kuće „Pedro Arrupe“

Pre godinu dana Jesuit Refugee Service u Srbiji započeo je prijem prvih korisnika u Integracionu kuću za ugrožene kategorije izbeglica „Pedro Arrupe“.

Pre godinu dana Jesuit Refugee Service u Srbiji započeo je prijem prvih korisnika u Integracionu kuću za ugrožene kategorije izbeglica „Pedro Arrupe“.

3.maja, prva dva korisnika započeli su korišćenje usluge koja obuhvata potpunu brigu za maloletnike bez pratnje, a do danas je kroz uslugu prošlo ukupno 19 korisnika, a još uvek na brizi imamo njih sedam.

Korisnici su uključeni u redovan sistem obrazovanja, redovno pohađaju nastavu kao i niz raznih vannastavnih i sportskih aktivnosti.

Iako, broj korisnika možda ne izgleda veliki, znajući stepen ugroženosti i psihološke probleme s kojima smo se nosili zajedno s korisnicima proteklih godinu dana, veoma smo ponosni na postignute rezultate i učinjeno.

Za iskazanu podršku radu kuće zahvaljujemo Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja , Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu prosvete, Gradskom centru za socijalni rad Beograd, Osnovnim školama „Rade Drainac“ i „Branko Peršić“ i Srednjoj školi za dizajn tekstila Beograd, kao i na našim kolegama iz PIN – Psychosocial Innovation Network , Beogradski centar za ljudska prava – BCHR, LDS Charity – John Swendsen, Fondacija Ana i Vlade Divac, Info Park, Refugee Aid Miksalište, SOS Dečija sela Srbija, UNHCR Serbia, UNICEF Srbija, UNFPA Srbija, IAN – Međunarodna mreža pomoći, IOM – UN Migracije,  APC – Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila, ADRA Srbija, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Na samom kraju, dve institucije čija podrška i svesrdna saradnja prelaze granice poslovne saradnje, prelazeći u pravo prijateljstvo i zajedništvo na dobrobit onih zbog kojih postojimo: Fondaciju Srpske Pravoslavne Crkve „Čovekoljublje“ i Internacionalnom školom Beograd.

Hvala Vam.
Mi nastavimo još bolje i odlučnije na radost i zadovoljstvo onih koje služimo, a vi nam se pridružite.

Vaš JRS Srbija tim