Predstavljen novi logotip JRS-a

Jesuit Refugee Service (JRS) sretan je danas prestaviti naš novi logotip dok nastojimo još efikasnije odgovoriti na dosad neviđeni nivo globalne izbegličke situacije. Naša predanost misiji JRS-a da pratimo, služimo [...]

Jesuit Refugee Service (JRS) sretan je danas prestaviti naš novi logotip dok nastojimo još efikasnije odgovoriti na dosad neviđeni nivo globalne izbegličke situacije. Naša predanost misiji JRS-a da pratimo, služimo i zagovaramo izbeglice prisiljava nas da se prilagodimo i promenimo prema okolnostima kako to one zahtevaju. Ta predanost uključuje i način na koji komuniciramo naš rad u digitalnom svetu i kako se predstavljamo vizualno, u svetu koji troši informacije na način nezamisliv prije samo deset godina, a kamoli prije 23 godine kada je prvi put predstavljen naš bivši logotip.

Dok ažuriramo svoj izgled, još uvek želimo naglasiti važnost postojanja figura u logotipu koji predstavljaju ljude kojima služimo: izbeglice na putu, krećući se napred u nadi i u potrazi za zaštitom. Globalna stvarnost prisilno raseljenih osoba je razlog zašto je JRS uopšte ove. Jednostavne linije ljudskih figura i luk zaštite nad njima znače da se logotip može lako zapamtiti i reprodukovati, te gotovo ko god ga vidi, čak i rukom nacrtati.

Skoro 40 godina otkako je JRS prvi put utemeljen, i dalje smo uvereni da je vrednost pratnje, putovanje s raseljenima dok oni žele obnoviti svoje živote, u srcu onoga što smo mi kao organizacija. Naš novi logotip govori svetu da hodamo s izbeglicama u potrazi za pravičnom budućnošću kroz pomirenje, te da pružamo uslugu koja ne donosi samo ozdravljenje u sadašnjost, već i stvara resurse i mogućnosti za ljudsku i duhovnu formaciju prema boljem sutra.