Sportom do novih prijateljstava

Počev od oktobra 2017. korisnici Integracione Kuće “Pedro Arrupe” dva puta nedeljno posećuju Internacionalnu školu u Beogradu.

Počev od oktobra 2017. korisnici Integracione Kuće “Pedro Arrupe” dva puta nedeljno posećuju Internacionalnu školu u Beogradu, gde kroz različite sportske aktivnosti imaju priliku da stiču nova prijateljstva i sliku života dece i mladih u Srbiji. Za učenike ISB-a ovo je izvrsna prilika za upoznavanje novih kultura i, iz prve ruke da saznaju o iskustvima koja deca izbeglice nose sa sobom.

Internacionalna škola u Beogradu je nezavisna, internacionalna celodnevna škola koju pohađaju učenici od 3 do 18 godina. Kao škola koja je autorizovana kao IB World School, ISB obezbeđuje visokokvalitetno obrazovanje sa ciljem pripreme za dalje visokoškolsko obrazovanje, sa naglaskom na internacionalnizmu i globalnoj odgovornosti. Nastavni program je osmišljen tako da služi međunarodnom učeničkom telu, koristeći engleski kao jezik nastave. ISB prevashodno vrši upis učenika stranih nacionalnosti koji žive u Beogradu, ali i učenika srpske nacionalnosti koji teže međunarodno priznatom obrazovanju.

Saradnja je uspostavljena zahvaljujući Gradskom Centru za Socijalni Rad Beograd,  odeljenje Palilula