Proleće u beogradskom uredu

Pogledajte naše ativnosti tokom marta 2023

Direktor JRS Evrope Alberto Ares SJ, prvi put je posetio JRS Srbije. U pratnji regionalnog direktora JRS-a Jugoistočne Evrope, Stanka Perice SJ, obišli su Integracionu kuću „Pedro Arrupe” i stanove za prelazni smeštaj za mlade tražioce azila u Srbiji. Sastanak tima je održan u prijateljskoj atmosferi a druženje je nastavljeno na zajedničkoj večeri sa timom i korisnicima Integracionog programa JRS-a Srbije.

Dvadeset devet nastavnika iz opštine Aleksinac okupilo se da saznaju više o toleranciji, interkulturalnosti i pravima izbeglica, na našem drugom seminaru promocije integracije u školskim zajednicama.

JRS je obezbedio materijalnu pomoć izbeglicama iz Ukrajine koje se nalaze u privatnom smeštaju u manjim i većim mestima Srbije. Keš kartice iskoristiće za nabavku lekova i za pokrivanje nekih osnovnih životnih potreba. Pored toga, krajem marta počeli smo onlajn časove srpskog jezika za ukrajinske izbeglice. Onlajn predavanja su bila neophodna pošto se korisnici nalaze u različitim mestima Srbije. Formirana je početna grupa od 20 osoba. Očekujemo više učesnika i stvaranje dodatne grupe za učenje.

               

Ostavite komentar

Please enter your name.
Unesite komentar